سفارش تبلیغ
صبا ویژن


اعمال روز نیمه رجب/ام داود کیست و عملش چگونه است؟
| نظر

اعمال امروز

 

اعمال روز نیمه رجب/ام داود کیست و عملش چگونه است؟

 

روز نیمه هرماه قمری دارای فضیلت هایی است اما نیمه رجب که سومین روز از ایام البیض به شمار می رود از دیگر ماه ها افضل تر است و اعمال بسیاری نیز برای آن برشمرده اند تا بندگان خوب خدا با انجام آن همراه با معتکفین از برکات و فیوضات رحمانی بهره مند شوند.

علاوه بر اینکه توصیه بسیاری به روزه گرفتن در این روز شده اما  اعمال دیگری نیز  برای این روز در مفاتیح الجنان اشاره شده است:

اوّل : غسل

دوّم : زیارت حضرت امام حسین علیه السلام از ابن ابى بصیر منقول است که گفت س? ال کردم از حضرت امام رضاعلیه السلام که در چه ماه زیارت کنیم امام حسین علیه السلام را فرمود در نیمه رجب و نیمه شعبان .سیّم : نماز سلمان .

چهارم : چهار رکعت نماز بخواند و بعد از سلام دست خود را پهن کند .( و سپس دعایی که در مفاتیح در اعمال این شب آمده بخواند)

پنجم : عمل ام داود

یکی از اعمالی که در نیمه ماه رجب بر آن تأکید شده است عمل ام داود است که برکات زیادی دارد. (مفاتیح الجنان ،ذیل اعمال نیمه رجب)

ام داود کیست و عملش چگونه است؟

یکى از نواده‏ هاى امیرالم?منین صلوات الله علیه سیّدى است بنام داود پسر حسن پسر حسن مجتبى پسر امیرالم?منین علیهم السلام، او را مادرى بود بنام ام خالد بربریّه، ام خالد مادر رضاعى امام صادق (علیه السلام ) است که به آن حضرت از شیر داوود داده است. لذا داوود و آن حضرت برادر بودند .(فرحة الغری،ابن طاووس، عبد الکریم بن احمد، ترجمه علامه مجلسى‏ ص9)

منصور عباسى در زمان خلافت خویش، عبدالله بن الحسن را زندان کرد و دو پسرش محمد و ابراهیم را کشت، در این میان داود بن الحسن نیز در مدینه بازداشت و به بغداد فرستاده شد.

مادرش ام خالد گوید: حبس داود طول کشید، مطلقاً از او خبرى نداشتم، من پیوسته دعا کرده و به درگاه خدا ناله مى‏ نمودم و از دوستان و آشنایان نیز مى‏ خواستم که دعا کنند ولى اثرى دیده نمى‏ شد.

روزى به محضر امام صادق (علیه السلام) براى عیادت آن حضرت داخل شدم،

فرمود: اى مادر داوود! از داوود چه خبر؟

گفتم: مولاى من! داوود کجا من کجا؟ مدت زمانى است که از من جدا شده و در عراق زندانى است،

فرمود: چرا غفلت مى کنى از دعاى استفتاح، آن دعایى است که درهاى آسمان براى آن باز مى‏ شود، صاحبش فى‏ الفور مورد اجابت مى‏ گردد، براى صاحب این دعا پاداشى جز بهشت نیست .

گفتم: اى فرزند راستگویان! آن کدام است؟

فرمود: اى مادر داوود! ماه بزرگ رجب که از ماه هاى حرام است نزدیک شده در آن ماه دعا مورد اجابت است و آن «شهر اللّه الأَصَمّ» است، روزهاى سیزده و چهارده و پانزده آن را روزه بگیر، در روز پانزدهم نزدیک ظهر غسل کن.

آنگاه هشت رکعت نافله ظهر را بخوان... بعد نماز ظهر را بخوان و بعد از نماز ظهر دو رکعت نماز بخوان و آنگاه صد مرتبه بگو: «یا قاضىَ حَوائِجَ الطّالبینَ» سپس نافله عصر راهشت رکعت بجاى آور... آنگاه نماز عصر را بخوان، بعد رو به قبله بنشین صد مرتبه سوره حمد و صد مرتبه سوره قل هو الله احد و ده مرتبه آیة الکرسى را بخوان.

آنگاه سوره: انعام، بنى اسرائیل، کهف، لقمان، یس، صافات، حم سجده، حم عسق، حم دخان، فتح، واقعه، ملک، ن و القلم، اذا السماء انشقت تا آخر قرآن را بخوان، اگر اینها را خوب نتوانى و از روى قرآن نیز خوب نتوانى هزار بار قل هوالله احد را بخوان.

پاسخ: امام صادق(علیه السلام) و تعلیم عمل ام داوود

(بعد امام صادق (علیه السلام) فرمود: چون از اینها فارغ شدى، بگو: بسم الله الرحمن الرحیم صدقَ اللّهُ العلّى العَظیمُ... (این دعا در مفاتیح موجود است ) جهد کن که گریه کنى و لو به مقدار سر سوزن که آن علامت اجابت این دعاست با قلب سوزان و ریختن اشک، و این را در یاد خود داشته باش...

ام داوود گوید: آنچه را که امام فرمود نوشتم و به خانه برگشتم، آنگاه ماه رجب داخل شد، من مانند آنچه امام فرموده بود عمل کردم و در همان شب به خواب رفتم، محمد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و همه انبیاء و ملائکه را که صلوات فرستاده بودم در خواب دیدم، حضرت مى‏ فرمود: اى ام داوود! بشارتت باد که همه آنهایى که مى‏ بینى براى تو شفاعت مى ‏کنند و مژده مى‏ دهند که به حاجتت خواهى رسید، خدا تو را و فرزندت را حفظ کرد و به تو برخواهد گردانید.

(زندگانى حضرت امام جعفر صادق علیه السلام( ترجمه بحار الأنوار) ص 266)

امروز همان روز نیمه رجب است ، و ما هم کلید گشایش در دست به درگاه باری تعالی رو می کنیم باشد که در این هنگامه نیاز حاجات خود را به درگاه بی نیاز عرض کنیم و امید است ثمر اجایت برگیریم.إن شاء الله تعالی



نویسنده : دبیرستان امام خمینی (ره) شاهرود
تاریخ : دوشنبه 94 اردیبهشت 14
زمان : ساعت 12:5 عصر



مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
Design By : Ashoora.ir





پایگاه جامع عاشورا